Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η εξάντληση των διαθέσιμων αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων σε συνδυασμό με τη ρύπανση του περιβάλλοντος, επιτάσσουν την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Η πατρίδα μας διαθέτει πλούσιο αιολικό, ηλιακό και γεωθερμικό δυναμικό. Ακόμη, μεγάλα ποσά εκμεταλλεύσιμης ενέργειας που περιέχονται σε απόβλητα (βιομάζα και βιοαέριο) απορρίπτονται αναξιοποίητα στο περιβάλλον, μολύνοντάς το ταυτόχρονα. Οι michanikoi.com μπορούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν για εσάς, μονάδες μετατροπής των ΑΠΕ σε ηλεκτρική ή θερμική αξιοποιώντας τες σε οικιακή και εμπορική κλίμακα.
Φωτοβολταϊκά συστήματα

Η οικονομική συγκυρία, σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα (feed in tariffs), ανέκοψε την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά του κλάδου. Παρόλα αυτά, και μετά τη σημαντική μείωση στις τιμές του προσφερόμενου εξοπλισμού, συνεχίζει να αποτελεί ελκυστική επένδυση.

Για Φωτοβολταϊκά πάρκα με το κλειδί στο χέρι (Turnkey projects) σχεδιασμένα από έμπειρους, πιστοποιημένους διπλωματούχους μηχανικούς και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό απευθυνθείτε σε μας...

Περισσότερα...
 
Αιολική ενεργεία

Η αιολική ενέργεια είναι από τις πρώτες ανανεώσιμες πηγές που χρησιμοποιήθηκαν διεθνώς και στη χώρα μας από τη δεκαετία του 1980. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανεμογεννήτριες ηλικίας κάποιων δεκαετιών συνεχίζουν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. H ισχύς που παράγει μια ανεμογεννήτρια, κυμαίνεται από τα μεγαθήρια ισχύος >1 MW μέχρι τις μικρότερες ισχύος μερικών W.

Η εταιρία μας κυρίως ασχολείται με εφαρμογές οικιακής ή μικρής εμπορικής κλίμακας. Παράγετε ρεύμα αξιοποιώντας το αιολικό δυναμικό της περιοχής σας...

Περισσότερα...
 
Βιοαέριο, βιομάζα, βιοντήζελ

Σε όλες τις τεχνολογικά αναπτυγμένες χώρες, εδώ και αρκετά χρόνια έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν μερικές χιλιάδες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα. Είτε πρόκειται για ενεργειακά φυτά (ελαιοκράμβη, τεύτλα, σιτηρά) είτε για αγροτικά, κτηνοτροφικά, αστικά ακόμη και βιομηχανικά απόβλητα υπάρχουν σήμερα οι μέθοδοι να εξαχθεί και να αξιοποιηθεί η ενέργειά τους.

Οι διαθέσιμες τεχνολογίες είναι όλες τεχνολογίες με βάση την καύση. Η καύση μπορεί να είναι άμεση, δηλαδή καίμε τη βιομάζα, παράγουμε ατμό υψηλής πίεσης, τον εκτονώνουμε σε στρόβιλο και παράγεται...

Περισσότερα...
 
Γεωθερμία

Σε εμπορική κλίμακα μια θερμοπηγή μπορεί με τη χρήση της κατάλληλης τεχνολογίας να αξιοποιηθεί για παραγωγή ενέργειας (ηλεκτρικής κυρίως). Η διαθέσιμη θερμότητα συμβάλλει στον κύκλο του ατμού αυξάνοντας έτσι την απόδοση και μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Είναι υπολογισμένο ότι στην Ελλάδα υπάρχει σημαντικός αριθμός γεωθερμικών πεδίων κατάλληλων για παραγωγή ενέργειας.

Σε μια άλλη πιο ήπια μορφή μπορούμε να αξιοποιήσουμε την θερμοκρασία της γης για την θέρμανση ή τον δροσισμό κτιριακών εγκαταστάσεων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να βρει εφαρμογή σε...

Περισσότερα...
 
Μονάδες συμπαραγωγής (Σ.Η.Θ.) - Συνδυασμένα συστήματα

Η ενέργεια που χρειαζόμαστε, προκειμένου να εκτελεστεί μια παραγωγική διαδικασία, είναι σε γενικές γραμμές συγκεκριμένη και δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Αυτό που μπορεί να αλλάξει και εκεί μπορούν να επέμβουν οι michanikoi.com, είναι το μίγμα των πηγών ενέργειας που χρησιμοποιούνται, καθώς και η ελαχιστοποίηση του ενεργειακού κλάσματος που απορρίπτεται στο περιβάλλον αναξιοποίητο.

Στη λογική αυτή, μπορούμε να εντάξουμε στις ενεργειακές πηγές μιας μονάδας την ηλιακή, την αιολική, την γεωθερμική καθώς και την ενέργεια των αποβλήτων. Επίσης, μπορούμε να σχεδιάσουμε συστήματα...

Περισσότερα...
 

Γιατί michanikoi.com;

Οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί στην άβολη θέση να διαπιστώσουμε πως οι κατασκευές που ακριβοπληρώσαμε, δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές λειτουργικότητας, άνεσης, οικονομίας και ασφάλειας που θα έπρεπε.

Ξεχάστε τέτοιες σκοτούρες, χρησιμοποιώντας τους έμπειρους μηχανικούς και τεχνίτες του michanikoi.com για έργα σχεδιασμένα ακριβώς στις δικές σας ανάγκες που θα κρατήσουν για μια ζωή!

Όλοι οι μηχανικοί σε ένα site!

Ομάδα μηχανικών

Είμαστε εδώ για να καλύψουμε κάθε σας ανάγκη! Όλοι οι μηχανικοί της ομάδας μας είναι άριστα καταρτισμένοι και έτοιμοι να σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Υπεύθυνος μηχανικός: Παναγιώτης Πραγαλός