Γεωθερμία

Σε εμπορική κλίμακα μια θερμοπηγή μπορεί με τη χρήση της κατάλληλης τεχνολογίας να αξιοποιηθεί για παραγωγή ενέργειας (ηλεκτρικής κυρίως). Η διαθέσιμη θερμότητα συμβάλλει στον κύκλο του ατμού αυξάνοντας έτσι την απόδοση και μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Είναι υπολογισμένο ότι στην Ελλάδα υπάρχει σημαντικός αριθμός γεωθερμικών πεδίων κατάλληλων για παραγωγή ενέργειας.

Σε μια άλλη πιο ήπια μορφή μπορούμε να αξιοποιήσουμε την θερμοκρασία της γης για την θέρμανση ή τον δροσισμό κτιριακών εγκαταστάσεων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να βρει εφαρμογή σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ευρείας κλίμακας, που χρειάζονται έλεγχο του κλίματος, αλλά και στη θέρμανση κατοικιών, γραφείων κτλ. Οι αντλίες θερμότητας τεχνολογίας νερού-νερού ή νερού-αέρος που χρησιμοποιούνται έχουν πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης (για θέρμανση COP>4.7 ή 470%) και πολύ χαμηλή κατανάλωση.

Τα συστήματα αβαθούς γεωθερμίας συνδυάζονται άριστα με ηλιακούς συλλέκτες (απλούς ή κενού) και συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, fan coils για κλιματισμό και θέρμανση, κλιματισμό οροφής. Πληρώστε λιγότερα για το ίδιο αποτέλεσμα με μια γεωθερμική μονάδα σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από τους εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνικούς μας.Γιατί michanikoi.com;

Οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί στην άβολη θέση να διαπιστώσουμε πως οι κατασκευές που ακριβοπληρώσαμε, δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές λειτουργικότητας, άνεσης, οικονομίας και ασφάλειας που θα έπρεπε.

Ξεχάστε τέτοιες σκοτούρες, χρησιμοποιώντας τους έμπειρους μηχανικούς και τεχνίτες του michanikoi.com για έργα σχεδιασμένα ακριβώς στις δικές σας ανάγκες που θα κρατήσουν για μια ζωή!

Όλοι οι μηχανικοί σε ένα site!

Ομάδα μηχανικών

Είμαστε εδώ για να καλύψουμε κάθε σας ανάγκη! Όλοι οι μηχανικοί της ομάδας μας είναι άριστα καταρτισμένοι και έτοιμοι να σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Υπεύθυνος μηχανικός: Παναγιώτης Πραγαλός