Βιοαέριο, βιομάζα, βιοντήζελ

Σε όλες τις τεχνολογικά αναπτυγμένες χώρες, εδώ και αρκετά χρόνια έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν μερικές χιλιάδες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα. Είτε πρόκειται για ενεργειακά φυτά (ελαιοκράμβη, τεύτλα, σιτηρά) είτε για αγροτικά, κτηνοτροφικά, αστικά ακόμη και βιομηχανικά απόβλητα υπάρχουν σήμερα οι μέθοδοι να εξαχθεί και να αξιοποιηθεί η ενέργειά τους.

Οι διαθέσιμες τεχνολογίες είναι όλες τεχνολογίες με βάση την καύση. Η καύση μπορεί να είναι άμεση, δηλαδή καίμε τη βιομάζα, παράγουμε ατμό υψηλής πίεσης, τον εκτονώνουμε σε στρόβιλο και παράγεται ηλεκτρική ενέργεια. Σε μια άλλη τεχνολογία αεριοποιούμε τη βιομάζα ή τα απόβλητα και στη συνέχεια καίμε το παραγόμενο αέριο σε γεννήτρια αερίου. Τέλος υπάρχει η πολύ διαδεδομένη τεχνολογία της αναερόβιας ζύμωσης σε χωνευτή, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας με αποτέλεσμα την παραγωγή βιοαερίου που οδηγείται σε γεννήτρια βιοαερίου με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτόχρονα σε αρκετές από τις παραπάνω περιπτώσεις τα απόβλητα μετά την ενεργειακή αξιοποίησή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν λιπάσματα ή εδαφοβελτιωτικά υλικά. Επίσης το ζεστό νερό πού παράγεται μπορεί να αξιοποιηθεί για θέρμανση (δίκτυα τηλεθέρμανσης, θερμοκήπια ή άλλες εφαρμογές που χρειάζονται ζεστό νερό).

Οι επενδύσεις του είδους χρηματοδοτούνται από το νέο αναπτυξιακό νόμο και η παραγόμενη ενέργεια πωλείται εξ' ολοκλήρου στο δίκτυο στην προνομιακή τιμή των... Οι michanikoi.com με σημαντική εμπειρία σε παρόμοια έργα αναλαμβάνουν για λογαριασμό σας όλον το φάκελο της επένδυσης, το σχεδιασμό - μελέτη και την υλοποίησή της. Παράγετε ρεύμα από απόβλητα και πληρωθείτε γι’ αυτό από τη ΔΕΗ.

Ακόμη για να αντικαταστήσετε το πετρέλαιο θέρμανσης - κίνησης εγκαταστήστε στο χώρο σας μια μονάδα παραγωγής βιοντήζελ, ανακυκλώστε χρησιμοποιημένα λάδια και κινηθείτε με 0,80 € / λίτρο καυσίμου.


Γιατί michanikoi.com;

Οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί στην άβολη θέση να διαπιστώσουμε πως οι κατασκευές που ακριβοπληρώσαμε, δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές λειτουργικότητας, άνεσης, οικονομίας και ασφάλειας που θα έπρεπε.

Ξεχάστε τέτοιες σκοτούρες, χρησιμοποιώντας τους έμπειρους μηχανικούς και τεχνίτες του michanikoi.com για έργα σχεδιασμένα ακριβώς στις δικές σας ανάγκες που θα κρατήσουν για μια ζωή!

Όλοι οι μηχανικοί σε ένα site!

Ομάδα μηχανικών

Είμαστε εδώ για να καλύψουμε κάθε σας ανάγκη! Όλοι οι μηχανικοί της ομάδας μας είναι άριστα καταρτισμένοι και έτοιμοι να σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Υπεύθυνος μηχανικός: Παναγιώτης Πραγαλός