Οικοδομικά έργα

Οικοδομικά έργα

Η εταιρία μας εκπονεί μελέτες, εκδίδει οικοδομικές άδειες, κατασκευάζει – ανακαινίζει και επιβλέπει τους περισσότερους τύπους οικοδομικών έργων. Κτίρια κατοικιών συμβατικά, μεταλλικά, πέτρινα, ξύλινα, σύμμικτα φιλικά προς το χρήστη και το περιβάλλον, με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και έξοδα συντήρησης. Βιοτεχνικά – βιομηχανικά κτίρια, μεταλλικά και θερμοκηπιακού τύπου για αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Ενσωμάτωση Η/Μ εξοπλισμού. Κολυμβητικές δεξαμενές, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, κατασκευή κήπων, φυτοτεχνικές μελέτες. Επίσης ενεργειακή αναβάθμιση διαμερισμάτων και κτιρίων.
Οικιακά ακίνητα

Βασικός τομέας ενασχόλησης της εταιρίας μας είναι αυτός της ανέγερσης ακινήτων. Η εμπλοκή μας μπορεί να ξεκινήσει από την αγορά του οικοπέδου και να ολοκληρωθεί με την εγκατάστασή σας στο νέο σας ακίνητο. Τα στάδια που ακολουθούμε κατά την κατασκευή περιγράφονται στη συνέχεια.

Στάδιο πρώτο: Καταγράφονται οι ανάγκες, οι διαθέσιμοι πόροι σε γη και οικονομικοί, οι λειτουργικές δαπάνες και ο τυχόν δανεισμός που μπορείτε να εξασφαλίσετε. Με βάση αυτά τα δεδομένα προχωράμε στις προμελέτες. Σας διευκολύνουμε στις διάφορες αποφάσεις σας με προτάσεις και την εφαρμογή τους σε τρισδιάστατα σχέδια.

Περισσότερα...
 
Ανακαίνιση

Δώστε νέα ζωή στα ακίνητά σας επισκευάζοντάς τα ριζικά ή σε επιμέρους σημεία. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί μας πραγματοποιούν αυτοψία και σας ενημερώνουν σχετικά με όλες τις επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Στην συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη και τις δικές σας ανάγκες για τυχόν μετατροπές που θέλετε να εφαρμόσετε, συντάσσουν τις σχετικές μελέτες και σας καταθέτουν τη σχετική προσφορά.

Αναλαμβάνουμε επισκευαστικές εργασίες στο σκελετό και το κέλυφος του κτιρίου, όπως αποκατάσταση σοβάδων, γκρεμίσματα – χτισίματα, εφαρμογή θερμομόνωσης, υγρομόνωση υπογείων και δωμάτων...

Περισσότερα...
 
Ενεργειακή αναβάθμιση - Εξοικονόμηση ενέργειας

Εξοικονομήστε μέρος ή το σύνολο της επένδυσης για την ανακαίνιση του ακινήτου σας, αναβαθμίζοντάς το ενεργειακά. Αναλαμβάνουμε τη θερμομόνωση του κελύφους του κτιρίου (εξωτερική τοιχοποιία, δώμα, πιλοτή), αναβαθμίζουμε τις ηλεκτρομηχανολογικές του εγκαταστάσεις, προτείνουμε και υλοποιούμε τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας για ηλεκτροδότηση, θέρμανση, ψύξη, δροσισμό και αερισμό της κατοικίας σας. Μειώστε την ενεργειακή του κατανάλωση αυξάνοντας παράλληλα την εμπορική του αξία.

Συστήματα γεωθερμίας, αντλίες θερμότητας, ηλιακοί συλλέκτες για ΖΝΧ και παραγωγή ηλεκτρικής...

Περισσότερα...
 
Βιοκλιματικά κτίρια - Έξυπνο σπίτι

Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί ένα σπίτι οικολογικό, θα πρέπει να πληροί κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, να καταναλώνει κατά το δυνατό την ελάχιστη ενέργεια και κυρίως, να εξασφαλίζει στους χρήστες του, τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης αξιοποιώντας τα κλιματολογικά και τα γεωγραφικά του δεδομένα σε συνδυασμό με τις διαθέσιμες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ζήστε σε ένα σπίτι σχεδιασμένο έτσι ώστε να συνεργάζεται με τη φύση χαρίζοντας σας υγεία, ευεξία...

Περισσότερα...
 
Επαγγελματικά ακίνητα - επενδύσεις

Εμπόριο, υπηρεσίες, βιοτεχνικά - βιομηχανικά, αγροτικά, κτηνοτροφικά, έργα διαχείρισης και επεξεργασίας αποβλήτων. Για κάθε είδους επένδυση που σχεδιάζετε, εμπιστευθείτε τους κατάλληλους επιστήμονες καλύπτοντας εξαρχής όλους τους τομείς των αναγκών σας. Από το σχεδιασμό και αξιολόγηση επενδύσεων, την προετοιμασία των φακέλων αδειοδοτήσεων, της ένταξης σε προγράμματα επιδοτήσεων, την υλοποίηση - κατασκευή - έναρξη λειτουργίας των επαγγελματικών σας εγκαταστάσεων βρισκόμαστε δίπλα σας με προτάσεις και λύσεις.

Περισσότερα...
 
Θέρμανση κτιρίων - Αυτονομία θέρμανσης

Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης, έχει οδηγήσει τους περισσότερους Έλληνες στην αναζήτηση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης. Ας εξετάσουμε τις προτεινόμενες λύσεις κατά κατηγορία τεχνολογίας και καυσίμου προσπαθώντας να τις αξιολογήσουμε. Ας έχουμε κατά νου ότι ένας σύγχρονος λέβητας πετρελαίου ή αερίου προσεγγίζει σε απόδοση το 97-98%, ενώ ακόμη και πολύ παλιότερα μοντέλα δεν πέφτουν κάτω από 85%.

Στερεά καύσιμα: Πρώτη κατηγορία στις εστίες καύσης στερεού καυσίμου είναι τα τζάκια...

Περισσότερα...
 

Γιατί michanikoi.com;

Οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί στην άβολη θέση να διαπιστώσουμε πως οι κατασκευές που ακριβοπληρώσαμε, δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές λειτουργικότητας, άνεσης, οικονομίας και ασφάλειας που θα έπρεπε.

Ξεχάστε τέτοιες σκοτούρες, χρησιμοποιώντας τους έμπειρους μηχανικούς και τεχνίτες του michanikoi.com για έργα σχεδιασμένα ακριβώς στις δικές σας ανάγκες που θα κρατήσουν για μια ζωή!

Όλοι οι μηχανικοί σε ένα site!

Ομάδα μηχανικών

Είμαστε εδώ για να καλύψουμε κάθε σας ανάγκη! Όλοι οι μηχανικοί της ομάδας μας είναι άριστα καταρτισμένοι και έτοιμοι να σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Υπεύθυνος μηχανικός: Παναγιώτης Πραγαλός